Lucrările candidaților la Jurnalism de anul acesta sunt pline de perle, fie că e vorba de greșeli gramaticale sau exprimări nu tocmai fericite. Inspirat de tezele viitorilor jurnaliști, un profesor corector a compus chiar și un poem.
Ca în fiecare an, profesorul George Hari Popescu de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a postat peblogul său o colecție de perle de la examenul la creativitate, dar și un poem compus de un alt profesor corector care s-a inspirat din „sintagmele obsesiv-repetitive din lucrările candidaţilor”.
„Oamenii sunt bătrîni încă de la 40 de ani. Părinții n-au ce căuta pe Facebook. Mamele sunt destinate bucătăriei și slugăririi adolescenților, tații sunt pur și simplu bătrîni și nu merită respectul adolescenților. Universul candidaților din acest an la FJSC este schizoid, straniu, lipsit de viață. Emoțiile sunt exagerate și disproporționate, relațiile dintre membrii familiei dubioase, societatea e o cloacă fără sens. Narațiunile candidaților sunt mai tîmpite, cu fiecare an care trece”, este concluzia la care a ajuns profesorul Hari Popescu.
Iată o selecție de perle plus „poemul petcian”:
Eu alături de familia mea facem curățenie în casă, pentru a creea după aceea timp de a-l petrece așa cum vrem.
Surprinzător pentru mama care nu știa că tata are cont de Facebook (bine, în realitate nici nu are).
Aveau tot felul de vicii precum băutura și drogurile iar sentimentul transmis ducea pe oricine cu gândul la teamă.
Vârsta unei femei fiind foarte importantă pentru orice mascul – mașină de reproducere, am grijă ca “femeia” să aibă în jur de 30 de ani.
La prima vedere mama ar putea părea o femeie banală.
Un bărbat cam tânăr pentru gusturile mamei, ce are în buzunarul de la cămașa neagră replici de agățat dintre cele mai siropoase.
În timp ce întind brânza topită pe pâine, creierul meu lucrează