Conducerea Complexului Muzeal a achiziţionat încă 10 exemplare şi a amenajat încă un spaţiu expoziţional care reconstituie mediul natural din Bazinul fluviului Amazon, în care trăiesc aceşti peşti.
Secţia Acvariu din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi oferă publicului vizitator posibilitatea de a vedea fioroşi peşti Piranha într-un cadru expoziţional nou, inaugurat la finele săptămânii trecute.
Sunt 12 peşti din această specie, zece dintre aceştia achiziţionaţi recent de conducerea muzeului gălăţean.
Cu câteva zile în urmă, temuţii Piranha puteau fi admiraţi într-un acvariu în care era reconstituit mediul din bazinul fluviului Amazon, alături de alte specii de peşti specifice acestei zone geografice.
„Am ales să separăm exemplarele de Piranha, de celelalte specii din bazinul Amazonian, din două motive. În primul rând, pentru a scoate în evidenţă peştii Piranha, evidenţiind astfel patrimoniul viu al Acvariului, şi, nu în ultimul rând, pentru a crea condiţii mai bune pentru aceşti peşti, într-un spaţiu dedicat lor," a declarat Gabriela Grigoraş, muzeograf în cadrul Acvariului gălăţean.
Piranha cu burta roşie face parte din familia Characidae şi este un peşte cu un aspect interesant. Este originar din America de Sud, fiind întâlnit cu precadere în Bazinul Amazonian, pe coasta nordică a Braziliei, în Bazinul Paraguay şi în fluviul Paraná.
Piranha cu burta roşie şi-a câştigat reputaţia de cel mai feroce peşte de apă dulce din întreaga lume.
„ Cele 10 exemplare de piranha achiziţionate recent au reacţionat bine la perioada de carantină. La început, le-am dat şase sortimente de mâncare, iar acum îi hrănim doar cu bucăţele de inimă de vacă şi şprot," a mai precizat Gabriela Grigoraş.
Programul de vizitare la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi este de miercuri până vineri între orele 10 - 18 şi