Continuam si astazi prezentarea unor preparate culinare la gratar, fara carne, foarte potrivite pentru zilele de vara, cand organismul suporta greu grasimea animala, iar in ce priveste proteinele, i-ar fi suficiente cele gasite in produsele vegetale.
Mancaruri de vara: gratar fara carne - partea I (Galerie foto)
Mancaruri de vara: gratar fara carne - partea II (Galerie foto)
Poate parea ciudat sa-ti faci focul de tabara la un gratar cu legume, dar sa nu uitam ca, asa cum am mai spus-o, vegetalele si eventual lactatele ne asigura toate principiile alimentare de care are organismul nevoie vara. In plus, ele menajeaza sistemul digesiv, ficatul si ne feresc de ingrasare, conform Big Picture.
In aceasta ultima parte, ne vom referi mai mult la deserturi, care si ele pot fi preparate folosind gratarul, nu ca alternativa la carne, ci ca o varianta privind diversificarea alimentatiei. Acest desert este tocmai bun, dupa ce ai servit un fel de baza vegetarian, tot la gratar.
Pare de necrezut, dar cine a incercat o data gratarul vegetarian si l-a preparat cu drag si cu arta, l-a mai incercat inca o data, chiar de multe ori si nu i-a parut rau.
Avocado umplut cu crema de caise si frisca. Avocado se taie in doua. Se scobeste usor si se frige foarte putin, pe gratarul bine incins, cu partea sectionata spre foc. Separat, se face o pasta din pulpa de caisa bine coapta si din atat cat s-a scobit in avocado. Nu trebuie indulcit. Jumatatile de avocado se iau de pe gratar, se umplu cu pasta si se acopera cu frisca. Se servesc reci.
Ananas la gratar. Ananasul se taie rondele si se frige usor pe amandoua partile, pana se rumeneste usor. Se suprapun trei rondele, cu un strat de crema din zahar ars intre ele. Se acopera cu smantana sau frisca.
Piersici sau mere la