Săli de sport construite în comune cu 500-600 de locuitori, bazine de înot aflate în stadiu de execuţie “zero”, însă pentru care în contul unor firme au intrat sute de mii de euro, contracte semnate cu firme care au intrat în faliment sau care execută lucrările cu întârzieri chiar şi de un an, asta scoate la iveală primul raport de audit intern realizat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismuluiu (MDRT) la cererea noului ministru Eduard Hellvig.
“Aberaţii de investiţii, drumuri care leagă nimic de nimic, săli de sport în localităţi în care numărul locuitorilor şi vârsta acestora nu justifică sub nicio formă o asemenea investiţie. S-au realizat plăţi în avans pentru bazine de înot al căror stadiu de construcţie este zero”, a spus ieri Eduard Hellvig, şeful Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.
“S-au efectuat decontări pentru contracte încheiate cu Compania Naţională de Investiţii în anul 2009, pentru obiective de investiţii privind programul bazine de înot, pentru procurări de materiale, la care stadiul fizic de execuţie al contractului în luna mai 2012 era zero”, a spus el.
În Bihor s-a construit o sală de sport în valoare de 2,5 milioane de lei în comuna Rieni, unde sunt 571 de locuitori. O altă sală de sport a fost construită în satul Poienii de Jos (comuna Bunteşti cu 630 de locuitori) în valoare de 3,1 milioane de lei. Alte două comune cu număr mic de locuitori sunt Crizbav din judeţul Braşov, care numără 2.400 de persoane, şi comuna Leorda din judeţul Botoşani, care are 2.860 de locuitori. În ambele cazuri finanţările sunt de peste 2,6 milioane lei. Deşi în judeţul Braşov existau localităţi unde ar fi fost necesară o astfel de investiţie, pentru Elena Udrea a primat politicul, sala de sport de la Crizbav fiind amplasată de primarul PDL la marginea satului, lângă ţigănie…
Săli de sport construite în comune cu 500-600 de