Peste o treime dintre profesorii gorjeni care au participat la examenul de definitivat nu au reuşit să obţină nota de trecere, respectiv 7. Din totalul de 87 de candidaţi, trei au luat hotărârea să nu se mai prezinte la proba scrisă, considerând că nu erau suficient de pregătiţi pentru a-şi obţine definitivatul în învăţământ. În acest fel au evitat şi ruşinea de a se face de râs în faţa elevilor, luând note sub 5 sau chiar mai mici. Dacă trei dascăli au rămas acasă şi nu au mai participat la examen, 34 din cei 84 prezenţi în sălile unde au fost susţinute probele au obţinut sub nota 7. La examenul de definitivat din acest an la care au participat candidaţii din judeţul Gorj nu a existat nici o notă de 10. Cea mai mare notă este 9,35 şi a fost obţinută de o profesoară de filosofie, din cadrul Colegiului Naţional „Tudor Arghezi“ din Târgu Cărbuneşti.
Profă de nota 2,60
Dacă cea mai mare notă a fost primită de o profesoară din cadrul Colegiului Naţional Târgu Cărbuneşti, lucrarea cu cea mai mică notă, respectiv 2,60, îi aparţine unei profesoare de limba română, de la aceeaşi unitate de învăţământ. De precizat că media notelor de la inspecţiile din anul şcolar a fost 10 în majoritatea cazurilor, inclusiv în cazul dascălului care a obţinut 2,60. De asemenea, patru candidaţi au primit peste 6,50 la proba scrisă şi mai speră ca în urma contestaţiilor nota să le fie mărită. Profesorii nemulţumiţi de punctajele primite pot depune contestaţii până astăzi la ora 14.00.
„Rezultatele finale vor fi făcute publice joi. Deocamdată nu am ce să comentez. Nu a fost o avalanşă de note de 1 şi 2. Nu ştiu de ce a luat nota 2,60 acea profesoară. O fi scris în engleză sau în chineză!? Oricum, ei nu susţin examen din ceea ce predau. Este mult mai multă bibliografie. Universităţile îi evaluează şi la definitivat tot ele îi fac praf. Vom vedea ce se întâmplă du