Potrivit MEDIAFAX, producătorii români şi din celelalte state ale Uniunii Europene sunt obligaţi ca, din decembrie, să schimbe etichetele produselor alimentare, pentru inscripţionare fiind acceptate numai menţiunile de sănătate aflate în lista permisă printr-un regulament adoptat la nivelul UE.
Începând cu a doua parte a lunii decembrie, pentru calciu, de exemplu, vor fi permise opt menţiuni de sănătate, care se referă la reducerea riscului de îmbolnăvire şi la menţinerea sănătăţii sistemelor osoase, musculare, ale dinţilor etc. Alte menţiuni, în afara celor acceptate, nu vor fi permise, explică specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii (MS).
Conform prevederilor Regulamentului 432/2012 de stabilire a unei liste de menţiuni de sănătate permise, înscrise pe produsele alimentare, altele decât cele care se referă la reducerea riscului de îmbolnăvire şi la dezvoltarea şi sănătatea copiilor, pe etichetele produselor din carne sau peşte va fi făcută menţiunea că acestea contribuie la îmbunătăţirea absorbţiei fierului atunci când se consumă împreună cu alte alimente care conţin acest element. Menţiunea va putea fi utilizată doar pentru produsele alimentare care conţin cel puţin 50 de grame de carne sau peşte într-o singură porţie cuantificată. Pentru a putea fi înscrisă, menţiunea trebuie însoţită de o informare a consumatorului cu privire la faptul că efectul benefic se obţine în condiţiile unui consum de 50 de grame de carne sau peşte împreună cu unul sau mai multe alimente care conţin fier non-heminic.
Potrivit MEDIAFAX, producătorii români şi din celelalte state ale Uniunii Europene sunt obligaţi ca, din decembrie, să schimbe etichetele produselor alimentare, pentru inscripţionare fiind acceptate numai menţiunile de sănătate aflate în lista permisă printr-un regulament adoptat la nivelul UE.
Începând cu a doua parte a lunii d