Pernele sunt unele dintre obiectele din casă care necesită o curăţare cel puţin o dată pe an, din motive de igienă şi sănătate. Bacteriile şi microbii existente în perne se pot îndepărta fie acasă, fie apelând la serviciul unei curăţătorii.
Curăţarea pernelor acasă
În cazul în care cureţi pernele acasă, este important să citeşti eticheta pentru a urma instrucţiunile acesteia. Spală pernele în maşina de spălat, alegând un ciclu pentru textile delicate. Foloseşte un detergent obişnuit, nu unul agresiv, şi puţin balsam. Clăteşte de câteva ori pentru a te asigura că au fost eliminate resturile de detergent. Stoarce pernele de mai multe ori, pentru a elimina cât mai mult din lichid. Pernele se pun apoi în uscătorul de rufe, de câteva ori. Între două uscări, pernele se întorc şi se înfoiază.
Huse pentru perne
Pentru a menţine pernele într-o stare cât mai bună, acestea trebuie învelite în huse. Husele limitează expunerea la praf şi murdărie şi limitează cantitatea de praf şi umezeală absorbită de perne. Pune pernele pe sârmă, în aer liber, la soare. În acest fel, pernele beneficiază de o bună aerisire şi se elimină mirosul specific corpului uman. În cazul pernelor vechi, cu eticheta ştearsă, acestea fie se curăţă în funcţie de conţinutul lor, fie se aruncă pentru a fi înlocuite cu perne noi. Pernele noi sunt realizate din materiale rezistente, fiind mai performante decât cele de pe vremuri, atât în ceea ce priveşte poziţia capului, cât şi în ceea ce priveşte conţinutul pernei.
Curăţătoria, o soluţie simplă pentru pernele tale
Cel puţin o dată pe an, spălătoriile recomandă clienţilor săi să-şi cureţe pernele. Principalul avantaj al acestei soluţii o reprezintă aparatele folosite, care nu sunt disponibile, în mod obişnuit, în gospodării. Curăţătoriile dispun de utilaje de specialitate, concepute pentru spălarea şi dezinfectarea pernelor. Cu