Viceprimarul Răzvan Popa a precizat că ţinta Tetkron pentru sezonul rece următor este de a determina să se rebranşeze la reţea în special societăţile comerciale, care consumă mai multă energie termică şi care de altfel sunt afectate de variaţia preţului la gaz metan. „La nivel de proiect, sistemul centralizat este mult mai avantajos decât cel individual, inclusiv pentru buzunarele consumatorului, dar, în condiţiile în care nu sunt pierderi exagerate pe reţele. De aceea, Primăria a demarat două mari lucrări de investiţie pentru reducerea traseului magistralelor, dar se vor continua investiţiile şi în reţeaua de distribuţie“, a explicat Popa.
Jumătate din pierdele de pe reţele vor fi suportate de producător. Citeşte aici detalii.
Pentru ca oferta să fie atractivă pentru agenţii comerciali, Tetkron va acorda şi unele reduceri. Astfel, clienţii care vor consuma 400 de Gigacalorii, vor primi o reducere de 2,5% la factură, discountul urmând să ajungă la 6%, pentru cine consumă mai mult de 1.000 de gigacalorii. „Aceste calcule au fost făcute de reprezentanţii Tetkron, tocmai pentru a atrage persoanele juridice care consumă mai mult. Patronii firmelor sunt cei mai afectaţi de variaţia preţului la gaz metan, iar creşterea nu se va opri aici“, a precizat edilul.
Citeşte şi:
Chiar dacă Tetkron vine cu promoţii, preţul gigacaloriei nu poate fi ţinut sub control
Totodată, pentru ca să se facă economie la buget şi şcolile din municipiu vor fi racordate la sistemul centralizat, după ce în ultimii ani edilii se concentraseră pe montarea de centrale proprii, numai că facturile erau destul de mari. În prezent, se lucrează la racordarea a trei unităţi de învăţământ, respectiv şcolile generale nr. 1, 13 şi 31.
Viceprimarul Răzvan Popa a precizat că ţinta Tetkron pentru sezonul rece următor este de a determina să se rebranşeze la reţea în special societ