Lucrările de reabilitare a blocurilor operatorii de la Spitalul de Urgenţă din Craiova se derulează în ritm alert. Atât de alert încât una dintre sălile de operaţii, cea de ORL copii, a fost dată uitării. Şi nici contradicţiile între medici, constructor şi finanţatorul proiectului nu au întârziat să apară.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova sunt în toi lucrările de reabilitare a 26 de săli de operaţie şi a altor 70 de încăperi, proiect în valoare de aproape 1,13 milioane de lei finanţat de Consiliul Judeţean (CJ) Dolj şi demarat în urmă cu două săptămâni. Lucrările se fac etapizat, pentru a nu bloca activitatea spitalului, iar prioritate au avut sălile de la etajele 4 (ORL), 7 (ginecologie, urologie, chirurgie II) şi 9 (chirurgie şi ortopedie pediatrică, ORL copii). Serviciul tehnic din cadrul unităţii medicale a dat asigurări că prima etapă a lucrărilor se va finaliza până la sfârşitul lunii, iar din august va începe cea de-a doua etapă, în care vor intra în reabilitări blocurile operatorii de la etajele 5 şi 6.
S-au dat pereţii jos până la cărămidă
Lucrurile se mişcă repede, chiar prea repede faţă de cum se aşteptau medicii care folosesc aceste blocuri operatorii. „La cum merg lucrurile la noi în România, ne gândeam că vom putea folosi din nou sălile de operaţie renovate prin octombrie. Când ne-au spus că vor termina în câteva săptămâni, nu am crezut, dar, la cum se mişcă lucrurile, cred că au toate şansele să se încadreze în termen. Credeam că vor lucra câte doi-trei oameni şi vor trage de timp, dar sunt vreo zece muncitori într-o echipă şi nu stau deloc. Şi mai vin şi cei de la consiliul judeţean care verifică permanent derularea lucrărilor“, afirmă medicii.
Blocul operator de la Secţia de chirurgie şi ortopedie pediatrică, spre exemplu, se renovează din temelii. Pereţii au fost raşchetaţi până la cărămidă şi au fo