Proiectul care are ca scop creşterea siguranţei rutiere începe să prindă contur
Ford produce la Craiova maşini cu modul automat de apelare la 112
România, prin Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), este singura ţară care pune în aplicare proiectul HeERO al Comisiei Europene înainte de data recomandată, ianuarie 2015, cu aprobarea vicepreşedintelui Comisiei Europene, Neelie Kroes, informează Mediafax.
Maşinile Ford B-Max produse de constructorul auto american Ford la fabrica din Craiova au fost echipate cu un modul care să apeleze automat serviciul de urgenţă 112 în cazul unui accident, în urma unui parteneriat încheiat între companie şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
Protocolul de cooperare în domeniul activităţilor Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă a fost semnat de către directorul STS, Marcel Opriş, şi fostul director general Ford România, Henrik Nenzen. "Primele 100 de maşini Ford de tipul B Max care au ieşit pe poarta fabricii sunt echipate cu un modul care să apeleze automat serviciul de urgenţă 112 în cazul unui accident. Astfel, Ford a implementat, pe vehiculele fabricate, un sistem de conectivitate prin voce şi de informare care permite iniţierea unui apel direct către 112 prin intermediul telefonului ocupantului vehiculului, conectat la sistemul din maşină prin Bluetooth, furnizând şi coordonatele GPS ale vehiculului. Centrele de preluare a apelurilor de urgenţă au fost dotate cu echipamente şi pot permite recepţionarea apelurilor de tip eCall şi a datelor asociate: localizarea, tipul autovehicului, direcţia de mers, numărul de pasageri. Apelul de urgenţă poate conţine comunicarea vocală dintre accidentat şi operatoarea 112, concomitent cu transmiterea automată a unor date asociate", se arată într-un comunicat al STS. Introducerea sistemului de apelare automată la 112, în cazul unor accidente grave, va