Zeci de profesori care predau de ceva ani în şcolile din judeţul Braşov n-au reuşit să ia definitivatul, dar mai pot repeta examenul de trei ori. Dacă nici a treia oară nu reuşesc să ajungă la „sfântul 7” îşi vor pierde catedra
La examenele naţionale, elevii nu au reuşit să ia note care să le facă cinste profesorilor lor. Însă nici profesorii nu-s foarte departe de „performanţele” celor pe care au vrut să îi formeze… La examenul de definitivat, notele dascălilor nu au fost dintre cele mai strălucite. Pentru a fi considerat promovat, profesorul avea nevoie de note 7 la examenul scris, iar anterior să fi obţinut minim media 7.00 la cele două inspecţii speciale la clasă. Ca atare, cei mai mulţi se pare că s-au pregătit pentru „sfântul 7”, la examenul scris, pentru că dascălii cu note între 7 şi 7,99 au fost cei mai numeroşi – 56 la număr, din 162.
Au fost însă şi doi candidaţi care au obţinut note de 2 (2, 70, respectiv 2,95), dar şi candidaţi cu note între 3-3.99 şi 4-4.99, (patru, respectiv 10 candidaţi). În total, au fost 50 de candidaţi care au luat note sub 7, adică nu au promovat examenul. Mulţi sunt însă la „prima încercare” şi ei pot da acest examen de trei ori. Dacă nici a treia oară nu reuşesc să ajungă la nota 7 îşi vor pierde catedra. Au fost însă şi candidaţi care au luat în serios examenul: 26 de dascăli au luat note între 8,00 şi 8.99, iar alţi 15 profesori au luat între 9,00 şi 9,99. Alţi trei candidaţi au luat nota 10 la examenul scris, potrivit datelor afişate pe definitivat.edu.ro.
Cei care nu sunt mulţumiţi de notele primite pot depune contestaţii în 24 iulie, iar în 26 vor fi afişate rezultatele finale.
162 de candidaţi s-au înscris pentru examenul naţional de definitivare în învăţământ, la 34 de discipline. Doar 150 au mai ajuns în sălile de examen, restul neprezentându-se. Şi dascălii, ca şi elevii, au fost supra