30 de persoane au urcat marți în zona „Creasta cu Zâmbri", acolo unde focul mai arde mocnit în două focare, pentru a izola locul. Vântul bate cu putere și există riscul extinderii focului.
ORA 15.30
Autoritățile au acționat marți pe două fronturi pentru a stinge ultimele două focare ale incendiului izbucnit în urmă cu peste o săptămână pe versantul prahovean al Masivului Bucegi
Foarte de dimineață, elicopterul MAI a aruncat, în două ture, saci cu apă în focare. După terminarea zborului, 30 de persoane au urcat în zona „Creasta cu Zâmbri", acolo unde focul mai arde mocnit în două focare, pentru a izola locul, pentru că vântul bătea cu putere și exista riscul extinderii focului.
9 drujbiști de la Direcția Silvică Prahova, salvamontiști, alpiniști și jandarmi montani au urcat pe creste, au tăiat copacii din jurul focarelor și au creat o fâșie de protecție pentru izolarea zonei. Intervenția terestră va fi urmată de alte 4 zboruri de elicopter până la lăsarea serii. „Intervenția terestră a fost un success. Am reușit crearea unei fâșii cu o lungime de 70 de metri și o lățime de 3 care să izoleze focarele", ne-a spus maiorul Mihai Drăgan, adjunctul ISU Prahova.
ORA 10.55
După ce, luni, un elicopter al MAI a intervenit din aer cu saci de apă și a reușit să micșoreze incendiul de la 17 focare la două, 30 de persoane au plecat marți dimineață într-o intervenție terestră.
Vedeți aici un VIDEO cu incendiul din Bucegi
Citiți și aici mai multe despre intervențiile autorităților
9 drujbiști de la Direcția Silvică Prahova, salvamontiști, alpiniști și jandarmi montani vor urca pe crestele unde sunt cele 2 focare, vor tăia copacii din jurul focarelor și vor crea o fâșie de protecție pentru izolarea zonei, existând pericolul extinderii focului.
Iniţial, autorităţile au declarat că incendiul a izbucnit joi, însă într-un comunica