Mama Ninei Hasan a murit când l-a adus pe lume pe fratele ei, Florin. Tatăl ei n-a recunoscut-o în acte, în schimb s-a folosit de ea. A pus-o să cerşească, iar după ce statul a trimis-o într-un centru de plasament, a uitat-o cu totul şi pe ea, şi pe fratele ei. Nina a venit pe lume cu o malformaţie congenitală la şold şi din această cauză nu a putut niciodată să meargă fără să şchioapăteze. Nu poate să alerge sau să facă sport.
Dacă programul de prevenire gândit de profesorul doctor Gheorghe Burnei ar fi fost pus în aplicare, fata care are acum 11 ani ar fi fost vindecată în primele trei luni de la naştere, nu i s-ar mai fi măcinat osul de la şold şi nu ar fi ajuns niciodată să fie unul dintre cazurile rare ale doctorului Burnei.
"Am inventat metoda Burnei utilizată în tratamentul osteomielitelor acute”
"Este un eveniment deosebit să tratezi un copil şi să-l vindeci”, spune profesorul Burnei. El a ales să se specializeze în ortopedie pediatrică după ce a stat de vorbă cu duhovnicul familiei sale, care i-a arătat că atunci când un copil suferă, suferă întreaga familie. A lucrat un an şi jumătate la spitalul "Grigore Alexandrescu”, apoi a venit la spitalul "Marie Curie” şi a lucrat în echipa profesorului Pesamosca. "În 1985 am terminat rezidenţiatul. Profesorul Pesamosca a vrut să mă păstreze în spital, dar pentru asta era nevoie de aprobarea cabinetului II. Aşa că a trebuit să plec la spitalul din Mangalia. Acolo am găsit proceduri învechite şi medici care doreau să le menţină. Am inventat metoda Burnei utilizată în tratamentul osteomielitelor acute, de care au beneficiat mii de pacienţi”, îşi aminteşte profesorul Burnei.
El arată că, spre deosebire de ortopedia de adulţi, ortopedia pediatrică face tratamente unor copii care sunt în perioada de creştere şi dezvoltare. Afecţiunile sunt şi ele diferite. Încă de acum şapte ani, se tratează