Plăcerea de a pleca în concediu este de multe ori umbrită de dificultatea de a umple valizele doar cu ceea ce ai nevoie în zilele de relaxare.
Tricouri, bluze şi fuste întinse pe pat, umeraşe cu rochii atârnate în te miri ce locuri, papuci şi pantofi aruncaţi de-a valma pe jos... Vă pare cunoscută această imagine? O veţi revedea în curând, pentru că începe luna destinată în mod tradiţional concediilor.
Pregătirea bagajelor, etapă obligatorie în drumul spre sejurul perfect, nu este lipsită de stres pentru niciun membru al familiei. În cazul bărbaţilor, nu neapărat hainele sunt principala preocupare, cât mai degrabă obiectele care le asigură distracţia şi confortul în vacanţă: ochelarii de înot, labele şi masca pentru scufundări, tablele, geanta frigorifică, salteaua de apă şi lista poate continua. Aşa se face că, la finalul „operaţiunii bagajul", protagoniştii nu pot închide valiza altfel decât aşezându-se pe ea cu toată greutatea.
Decizii, decizii...
Sunt multe persoanele care au dificultăţi în a face alegeri în viaţa de zi cu zi, iar neputinţa aceasta se poate răsfrânge şi asupra modului în care-şi fac bagajele, spune psihologul psihoterapeut Lena Rusti, din Bucureşti. Pentru că nu reuşesc să se decidă ce bluze şi ce pantofi să ia în concediu, ajung să le pună pe toate şi să depăşească limita de greutate a bagajului pentru cala avionului şi să târască o valiză uriaşă prin hoteluri.
Valizele uriaşe asigură un confort psihologic
„Anul trecut am plecat la Paris cu o valiză uriaşă şi cu o alta, mai mică, dar tot grea, de mână. Mi s-a părut că nu puteam renunţa la niciuna dintre cele cinci perechi de pantofi şi nici la cele două jachete de piele. La întoarcere însă, din cauza faptului că abia reuşeam să-mi târăsc bagajele, era să pierd avionul. De atunci, călătoresc doar cu un bagaj de mână şi am învăţat să-m