„Iedera se va prinde bine în câţiva ani. Udăm în fiecare dimineaţă câte o oră şi jumătate, fiecare jardinieră are un furtun care zemuieşte"
Inaugurată înaintea alegerilor locale de la începutul acestei veri, parcarea verde din faţa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi-a arătat rapid utilitatea.
Traficul a fost decongestionat, aglomeraţia înlăturată, iar locuitorii din zonă au fost fericiţi. Numai că, aşa „verde" cum i s-a dus vestea că ar fi, parcarea pare că a fost atinsă de toamnă.
Verdeaţa iederei a pălit, iar maroniul veştejitor a pus stăpânire pe faţada parcării. Făcută din fonduri europene, construcţia avea şi acest rol, de a „oxigena" zona. Fără succes, din câte se pare. Gheorghe Coman, directorul Direcţiei de Spaţii verzi din cadrul Primăriei Constanţa, spune că, pe lângă iederă, au mai fost plantate şi muşcate, dar soarele puternic al ultimei perioade a uscat plantele, dar nu le-a ucis. „Avem un sistem de irigat prin picătură. Iedera se va prinde bine în câţiva ani. Udăm în fiecare dimineaţă câte o oră şi jumătate, fiecare jardinieră are un furtun care zemuieşte. Am văzut că s-au veştejit, dar plantele sunt în viaţă, ne-am asigurat de asta. Este vară şi este primul an în care le-am plantat, din toamnă se vor revigora, iar de la anul va sta altfel situaţia", a declarat Coman.
Acesta a mai spus că întreaga faţadă a parcării este acoperită cu 130 de jardiniere cu iederă şi muşcate: „Monitorizăm situaţia, o ţinem sub control, curăţăm frunzele uscate şi udăm, dar nu putem mai mult de o oră şi jumătate pe zi, pentru că altfel le-am inunda". „Iedera se va prinde bine în câţiva ani. Udăm în fiecare dimineaţă câte o oră şi jumătate, fiecare jardinieră are un furtun care zemuieşte"
Inaugurată înaintea alegerilor locale de la începutul acestei veri, parcarea verde din faţa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi-a arătat rapid utilita