In plina vara, efectul nociv al ultravioletelor este mai puternic ca oricand asupra pielii, pe care o imbatraneste prematur, putand provoca, in unele cazuri, chiar si melanom, una dintre cele mai severe forme de cancer de piele. Cremele de protectie solara constituie principalul mijloc de protectie a pielii impotriva soarelui, insa la fel de importante sunt si alimentele pe care le consumam. Iata care sunt nutrientii care ajuta pielea noastra sa faca fata mai bine agresiunilor ultravioletelor.
Sucul de morcovi ajuta pielea
Studiile in domeniul dermatologiei au confirmat faptul ca riscul arsurilor solare este mult mai scazut in cazul persoanelor care consuma zi de zi morcovi. Substanta care protejeaza pielea de soare este beta-carotenul. In afara de morcovi, acest nutrient pretios se mai gaseste si in spanac, gulii si fructe de culoare portocalie. Practic, aceasta culoare ne semnaleaza prezenta beta-carotenului in fructe. Consumate frecvent, alimentele care sunt bogate in carotenoide de tipul celor mai sus mentionate ofera pielii o culoare seducatoare.
Broccoli ne apara ochii de soare
Atunci cand ne expunem la soare nu numai pielea are de suferit, dar si ochii sunt puternic afectati de nocivele raze ultraviolete. Cataracta este una dintre afectiunile oculare care pot fi puse pe seama expunerii neprotejate la soare. In afara de suplimentii alimentari disponibili in farmacii, alte surse naturale de luteina sunt broccoli, ouale, varza, spanacul, mazarea verde si porumbul.
Miracolul uleiului de masline
Studiile au dovedit faptul ca persoanele care respecta dieta mediteraneana nu numai ca traiesc mai mult, dar arata si mult mai tinere. Secretul consta in uleiul de masline, componenta de baza a dietei mediteraneene. Bogat in vitamine, minerale si proteine, uleiul de masline este un foarte bun