Porcul și puiul se vor alătura cărnii de vită în cadrul meniului produselor alimentare de lux, pe măsură ce seceta puternică și încurajarea producției de ethanol de către guvernul american au provocat un „dezastru” în ceea ce privește producția de porumb, a declarat cel mai mare producător mondial de carne de porc.
Costul principalelor ingrediente ale nutrețului pentru animale, porumbul și soya, au crescut la nivele maxime record în această lună după ce cea mai severă secetă din ultimii 50 de ani și canicula excesivă afectează negativ culturile agricole din Statele Unite, cel mai mare exportator al acestor produse, anunță publicația financiară „Financial Times”.
Majorarea prețului cărnii
„Carnea de vită va deveni mult prea scumpă pentru consum. Carnea de porc nu va fi cu mult în urmă iar costul celei de pui se apreciază, la rândul său, enorm”, a declarat Larry Pope, directorul executiv al Smithfield Foods, cel mai mare producător de carne de porc.
Analiștii Smithfield consideră că recolta de porumb în Statele Unite va scade la 140 de bușeli la acru (8,78 de tone la hectar) și, posibil chiar la 130 de bușeli la acru (8,16 tone la hectar). Producătorii de carne resimt imediat orice creștere a prețului nutrețului. Acțiunile Smithfield, s-au prăbușit cu 13% la bursă în ultima lună.
Majoritatea analiștilor se așteaptă ca producătorii de carne să răspundă la creșterea prețului nutrețului prin reducerea numărului de animale deținute. Pope a avertizat că prețul cărnii în Statele Unite „se va majora semnificativ” cu peste 10% pe an.
Citește mai multe despre seceta care afectează culturile agricole din Statele Unite
Legea ethanolului
Ca și alte companii care produc carne de porc și de pui, Pope a cerut ca Agenția de Protecție a Mediului din Statele Unite (EPA) să anuleze temporar „Renwable Fuel Standard”,