Cu toate că există campanii anti-SIDA la nivel mondial, numărul din 2001 se observă o creştere alarmantă a numărului de persoane infectate cu virusul HIV în Rusia, Ucraina şi România, scrie săptămânalul Le Point în ediţia online de miercuri.
Potrivit Le Point, citat de Agerpres, aproape 35 de milioane de persoane sunt contaminate cu acest virus, la nivel global. 97 % dintre bolnavi trăiesc în ţări sărace şi nu au acces la tratamente, din lipsă de bani.
Alarmantă este şi creşterea numărului persoanelor bolnave de SIDA in unele ţări din Europa de Est şi Asia centrală. Aici, potrivit raportului din 2011 al Programului Naţiunilor Unite pentru HIV/SIDA /ONUSIDA/, cazurile de infectare cu acest virus ar fi crescut din 2001 cu 266 %.
Rusia, Ucraina şi România, printre ţările codaşe
Mai mult decât atât, potrivit raportului citat, printre ţările menţionate se află şi Rusia, Ucraina şi România.
Duminica aceasta a fost deschisă oficial, la Washington, a 19 - a conferinţă internaţională privind SIDA. La evenimentul internaţional participă 25.000 de oameni din 190 de ţări, o mobilizare mondială care speră să pună capăt unei pandemii care a provocat moartea a 30 de milioane de oameni.
"Marea greşeală a celor care vin la conferinţă ar fi să creadă că la finalul ei problema va fi rezolvată. Mai avem încă un drum lung de străbătut", spune doctorul Anthony Fauci, director al Institutului american pentru alergii şi boli infecţioase, citat de Agerpres. Potrivit Nicoletei Dascălu, prezentă la conferinţa de la Washington, lipsa serviciilor de prevenire este principalul motiv de creştere a numărului de bolnavi.
Fauci consideră că este necesară acum o voinţă politică şi individuală pentru a pune în aplicare ceea ce ştiinţa ne oferă.
Sâmbătă seară a fost organizată o gală în onoarea lui Bill Gates, cofondator al Microsoft, pentru acţiunile