Daca v-au placut spaghetele cu branza si piper, sigur asta va va incanta in egala masura. Practic este aceeasi reteta, doar ca are mai putina branza si in plus se adauga guanciale. Acum cred ca v-ati dat seama, daca am adauga ou, am obtine carbonara. Astfel am epuizat triada pastelor romane.
Am scris undeva pe site ca am venit cu pancetta din Roma. Ei, surpriza mare! Cand am deschis pachetul acasa, era o bucata de guanciale in loc. Cred ca doamna a auzit cuvantul carbonara in discutia mea Radu si mi-a dat ce a crezut ea ca e mai bun pentru carbonara. E un pic mai grasa decat pancetta, dar au dreptate, e mai gustoasa.
Ingrediente pentru Spaghete alla Gricia
200 gr spaghete
100 gr guanciale (sau pancetta)
50 gr pecorino romano
1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
Portii: 2
Reteta completa pe: E-retete.ro
Daca v-au placut spaghetele cu branza si piper, sigur asta va va incanta in egala masura. Practic este aceeasi reteta, doar ca are mai putina branza si in plus se adauga guanciale. Acum cred ca v-ati dat seama, daca am adauga ou, am obtine carbonara. Astfel am epuizat triada pastelor romane.
Am scris undeva pe site ca am venit cu pancetta din Roma. Ei, surpriza mare! Cand am deschis pachetul acasa, era o bucata de guanciale in loc. Cred ca doamna a auzit cuvantul carbonara in discutia mea Radu si mi-a dat ce a crezut ea ca e mai bun pentru carbonara. E un pic mai grasa decat pancetta, dar au dreptate, e mai gustoasa.
Ingrediente pentru Spaghete alla Gricia
200 gr spaghete
100 gr guanciale (sau pancetta)
50 gr pecorino romano
1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
Portii: 2
Reteta completa pe: E-retete.ro