Bazinele şi sălile de sport, construite după ureche de Compania Naţională de Investiţii, continuă să fie mostre de cheltuială nejustificată de fonduri publice. În Timiş, există săli de sport construite în 2004, pe care nici acum autorităţile locale nu au reuşit să le intabuleze, din cauza modului în care a derulat investiţia C.N.I. Iar această “epopee” a sălilor de sport, începută în 2003, continuă să înghită sume uriaşe.
Bazin cu “avans pentru nimic”, la Timişoara
Deşi în Timiş Ministerul Dezvoltării, prin A.N.L., nu a avut fonduri în ultimii ani să demareze construcţia măcar a unui singur bloc de locuinţe sociale, acelaşi minister, prin Compania Naţională de Investiţii, a continuat în mod bizar un program de investiţii început în 2003 de Guvernarea Năstase şi care a stârnit multe controverse şi scandaluri: construcţia de bazine şi săli de sport.
Un audit recent făcut de Ministerul Dezvoltării, care acoperă activitatea Companiei Naţionale de Investiţii pentru perioada 2009 - 2012, relevă că, în esenţă, deficienţele fostului program de construcţie de săli de sport “la pariu”, iniţiat de Executivul Năstase, au continuat peste ani. Potrivit auditului, acordarea banilor pe proiecte s-a făcut ilogic, ajungându-se la investiţii cum ar fi “drumuri care leagă nimic de nimic” şi săli de sport în localităţi în care numărul populaţiei şi vârsta acesteia nu justifică asemenea investiţii, săli de sport care nu sunt racordate la reţeaua de apă şi canalizare şi la electricitate şi care sunt folosite cel mult pentru nunţi şi botezuri.
Unii dintre constructorii cu care C.N.I. avea încheiate contracte de lucrări au intrat în insolvenţă. Totodată, s-au făcut decontări pentru contracte încheiate cu C.N.I., în anul 2009, pentru obiective de investiţii în bazine de înot, la care stadiul de execuţie a contractului în prezent este zer