La nivelul Capitalei, 38.97% dintre candidaţi au reuşit să ia Bacul în sesiune iunie-iulie 2012. După contestaţiile în masă depuse, acest procentaj a crescut cu o unitate, 40.52% din tinerii bucureşteni promovând examenul de maturitate. Doar câteva dintre liceele bucureştene au avut peste 50% dintre elevi cu nota 9.
Astfel, potrivit unui top realizat de Ziarul Financiar, Colegiul Naţional Sfântul Sava este cel mai bun liceu de stat din Bucureşti. 61% din cei 203 elevi ai acestui liceu care s-au prezentat la bacalaureat au avut media cuprinsă între notele 9 şi 10, iar rata promovabilităţii a fost de 99%.
Pe locul doi în topul celor mai bune licee se află Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, unde, dintr-un număr total de 274 de tineri care au dat examenul de bacalaureat, mai bine de jumătate (51%) au obţinut medii finale mai mari de nota nouă, potrivit calculelor realizate de sursa citată pe baza datelor afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei.
"Suntem «beneficiarii» unor copii care ştiu ce vor, ştiu ce le rezervă viitorul şi se mobilizează foarte rapid pentru a-şi îndeplini obiectivul. Mulţi dintre elevii noştri şi-au exprimat dorinţa de a pleca la studii în străinătate şi unii dintre ei chiar au reuşit acest lucru, semn că s-au maurizat şi îşi cunosc priorităţile", a declarat Ionela Neagoe, director adjunct în cadrul Colegiului Naţional Gheorghe Lazăr.
În sesiunea de bacalaureat de anul acesta, rata de promovabilitate a elevilor Colegiului Naţional Gheorghe Lazăr a fost de 97%.
Potrivit analizei, în topul primelor cinci licee din Bucureşti care au avut cei mai mulţi absolvenţi de bacalaureat cu medii peste nota nouă se mai numără Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Naţional Mihai Viteazul şi colegiul Naţional Bilingv George Coşbuc.
Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu ocupă locul trei în clasamentul ce