Învinuiții implicați în cea mai mare rețea de evaziune fiscală au rămas fără bolizii de lux. Libanezul Nicole Saikaly a rămas fără Maserati
Sursa: MĂDĂLIN PRIBU
Averile funcţionarilor implicaţi în cea mai mare reţea de evaziune fiscală prin care furau statul, anual, cu 40 de milioane de euro, sunt de invidiat. Nicuşor Drăgan, director general adjunct în cadrul ANAF, a fost verificat de inspectorii ANI, care l-au bănuit încă din noiembrie anul trecut de spălare de bani. Împreună cu soţia, Roxana Adina, şi ea funcţionară în Ministerul de Finanţe, Drăgan a acumulat o avere din salariul de bugetar: patru terenuri, trei locuinţe în Bucureşti, ceasuri de 10.000 de euro, depozite de 600.000 de lei.
Milionarul generos
În 2010, familia Drăgan a vândut un teren în comuna Clinceni, despre care soţul spune că a primit jumătate de milion de lei. În acelaşi timp, ANI susţine că aceştia nu au declarat conturi bancare constituite în perioada 2010 – 2011, în cuantum total de 639.293 euro şi 1.310.262 de lei.
Celălalt funcţionar implicat în restituiri ilegale de TVA este Dan Stroe, director Achiziţii al ANAF. Are ceasuri, bijuterii şi tablouri în valoare de 220.000 de euro. Anul trecut a divorţat, lucru care l-a costat 700.000 de euro, contravaloarea unui teren şi a unei case din Bucureşti, imobile care au revenit fostei soţii.
Averea lui Stroe este completată de un împrumut de 13,6 milioane de lei pentru două firme. Chiar şi aşa, i-au rămas în cont 1,2 milioane de euro şi 67.000 de lei. În timpul percheziţiei domiciliare a fost descoperit un seif în care Stroe avea 600.000 de euro, bani despre care anchetatorii spun că nu-i poate justifica. În ultimul an fiscal, Stroe a încasat un salariu de 19.000 de lei.
Demnitarul implicat în acest imens scandal financiar, Cezar Măgureanu, prieten apropiat al clanului "Butoane", a moştenit anul trecut do