Potrivit sursei citate, pe Vârful Roşu - Punctul Groapele, s-au manifestat focare de incendiu pe circa 140 de hectare cu resturi de exploatare forestieră, 120 de hectare plantaţie puiet de brad, şapte hectare pădure conifere, 60 hectare vegetaţie uscată din golul alpin, cu tendinţa de propagare spre culme, către Vârful Iezer.
IGSU precizează că s-a realizat un releu format din 6 motopompe, care ajută la distribuirea apei necesare intervenţiei, cât mai aproape de focare. Din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) al judeţului Argeş, intervin pentru lichidarea incendiului 24 de pompieri militari, alături de 49 de angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale, care transportă materialele necesare operaţiunilor de stingere, cinci angajaţi ai Ocolului Silvic Domneşti, 10 ai Ocolului Silvic Câmpulung, cinci angajaţi de la Ocolul Silvic Vidraru şi 22 de persoane din cadrul unor ocoale silvice private, care defrişează şi sapă şanţuri pentru crearea de culoare izolatoare.
Tot în Făgăraş, pe Vârful Netotu - Valea Brătila, cel mai afectat este golul alpin, prin arderea vegetaţiei uscate şi a jnepenişului pe o suprafaţă de circa 300 de hectare, potrivit IGSU. În urma recunoaşterii aeriene realizate cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, s-a observat extinderea focului şi la pădurea de conifere, pe o suprafaţă de circa patru hectare. În această zonă, acţionează 26 de pompieri militari, alături 30 de angajaţi ai Ocolului Silvic Domneşti şi 20 de persoane din cadrul unor ocoale silvice private. Au fost executate, până în prezent, 11 zboruri cu aeronava pusă la dispoziţie de Inspectoratul General de Aviaţie, care a intervenit cu substanţe stingătoare.
În acest moment, focul arde mocnit, cu patru-cinci focare active, pe o suprafaţă de aproximativ 50-60 de hectare, mai spun cei de la IGSU. Fumul este foarte dens, iar intervenţia este