În timp ce tinerii noştri devin dependenţi de droguri, statul întoarce discret faţa de la ei, nefăcând nimic. Între anii 2009-2012, Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a primit finanţare de la stat de doar 22 de lei (4,8 euro)/zi, în timp ce în Europa cea mai mică sumă investită în prevenirea consumului de droguri a fost de 8.200 de euro/zi! În timp ce tinerii noştri devin dependenţi de droguri, statul întoarce discret faţa de la ei, nefăcând nimic. Între anii 2009-2012, Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a primit finanţare de la stat de doar 22 de lei (4,8 euro)/zi, în timp ce în Europa cea mai mică sumă investită în prevenirea consumului de droguri a fost de 8.200 de euro/zi!
În condiţiile în care din 2009 şi până în prezent numărul consumatorilor de droguri din România s-a dublat, ajungând în Bucureşti la 10%, iar vârsta dependenţilor de stupefiante a scăzut alarmant de mult, până spre 14 ani, statul nu a făcut nimic şi a investit sume jenant de mici, comparativ cu restul ţărilor din Europa.
“Între 2009 şi 2012, statul a acordat mai puţin de 1,5 milioane de lei! Asta înseamnă aproximativ 22 de lei/ zi în fiecare judeţ. În plus, în 2010, anul de vârf al consumului de etnobotanice, guvernanţii nu au dat nici un leu Agenţiei Antidrog! Suma este nesemnificativă, dacă ne gândim că doar pliantele costă enorm. România e singura ţară din UE unde o parte din banii pe taxa de viciu nu ajung la programele de prevenire antidrog”, ne-a explicat Gigel Lazăr, reprezentant al ONG-ului antidrog CIADO. Şi atunci de ce ne mai mirăm că a crescut alarmant de mult numărul copiilor distruşi poate pe viaţă de stupefiante?