Ardei copti umpluti cu branza
Valori nutritive per portie: circa 320 kcal/1337 kj, 13 g proteine, 25 g grasimi, 9 g carbohidrati
Ingrediente
-8 ardei capia rosii (circa 500 g)
-un varf de coaja de portocala rasa
-375 g branza de capra proaspata Burgos Fresco
-100 g smantana Pilos
-rozmarin Mikado
-sare
-piper Mikado
Mod de preparare:
Ardeii se spala,se taie pe lung, li se scot semintele si se coc pe o tabla acoperita cu folie de aluminiu in cuptorul preincins la 240?C, circa 10 minute, pana cand coaja se umfla si se innegreste. Apoi se scot, se acopera cu un servet umed si se lasa 10 minute deoparte. Branza, rozmarinul, coaja de portocala si smantana se amesteca putin si se condimenteaza cu sare si piper. Jumatatile de ardei se curata de coaja, se pun pe un platou si se umplu cu crema de branza. Se poate presara putin rozmarin. Se pot servi alaturi de un vin rosu spaniol. Daca nu gasiti ardei capia, puteti folosi si ardei gras rosu.
4 portii
Peste cu sos de piersici
Valori nutritive per portie: circa 211 kcal/882 kj, 25 g proteine, 1 g grasimi, 20 g carbohidrati
Ingrediente
-4 piersici coapte (circa 125 g)
- 2 bucati grepfrut
- o ceapa rosie
- 500 g peste (de pilda, file de cod Alaska)
- chili uscat
- 1-2 lingurite miere Marlene
- piper Mikado
- rozmarin Mikado
- busuioc Mikado
- sare
Mod de preparare:
Piersicile se curata de coaja (fructele tari se pot opari putin inainte, pentru a se curata mai bine), pulpa se desprinde de pe sambure si se taie cubulete. Bucatile de grepfrut se curata de pielita interioara, astfel incat sa ramana pulpa. Sucul care se mai scurge se pastreaza intr-un vas. Pulpa de grepfrut se taie bucatele. Ceapa se curata si se toaca marunt, se amesteca cu grepfrutul si cu bucat