Un grătar fără marinată este ca o noapte fără stele. Oricât de apetisant ar fi un cotlet de porc sau un file de peşte, savoarea şi frăgezimea obţinute prin marinare sunt inconfundabile. Încearcă reţetele noastre de marinate și nu vei regreta! Un grătar fără marinată este ca o noapte fără stele. Oricât de apetisant ar fi un cotlet de porc sau un file de peşte, savoarea şi frăgezimea obţinute prin marinare sunt inconfundabile. Încearcă reţetele noastre de marinate și nu vei regreta!
Ingrediente: două maracuia (fructul pasiunii), două lămâi verzi, 2 căţei de usturoi, sare, piper.
Preparare: taie fructele în două şi scoate miezul cu o linguriţă. Presează-l într-o sită pentru a păstra pulpa şi sucul. Amestecă într-un bol 4 linguri din sucul obţinut cu coaja rasă şi cu zeama de la lămâi, apoi cu usturoiul zdrobit. Sărează şi piperează după gust. Este potrivită pentru peşte, creveţi sau orice peşte cu carnea mai tare. Carnea se ţine 3 ore în marinată.
Ingrediente: 9 căţei de usturoi, 3 linguri de sos chili, 3 linguri de pudră de paprika, 3 linguri de pudră de chimen, o lingură rasă de oregano uscat, 6 linguri de tequila, 6 linguri de ulei de măsline, 6 linguri de coriandru mărunţit, 3 portocale, 3 limete, sare.
Preparare: presează toate citricele şi păstrează sucul. Pune celelalte ingrediente într-un bol de mixer şi amestecă-le bine cu sucul de citrice.
Este o marinată ideală pentru miel, porc, vită sau pui. Carnea se lasă 3 ore în acest amestec.
Ingrediente: 500 g de iaurt, 3 căţei de usturoi, două cepe, 4 linguriţe de ghimbir proaspăt ras, 5 linguri rase de amestec de condimente tandoori (specific indian), o legătură de coriandru proaspăt (sau pătrunjel), câteva frunze de mentă, sare.
Preparare: pune în mixer sau în blender ceapa tăiată, usturoiul, iaurtul, ghimbirul, condimentele, coriandrul, menta şi sare. Unge carne