Un fragment din moaştele Sfintei Rita de Cascia, supranumită şi „Sfânta Cauzelor Imposibile“, va fi adus în Timişoara luni. Moaştele ajung în oraşul de pe Bega luni, 30 iulie, de la ora 17.00, la Biserica Sf. Maria Regina Păcii.
Credincioşii se pot ruga moaştelor şi în timpul nopţii, pentru că acestea vor rămâne în Timişoara până marţi la ora 17.00. "Sfânta Rita de Cascia este foarte cunoscută în lumea catolică. A trăit între anii 1381 și 1447, iar corpul ei a rămas neputrezit la mănăstirea unde a trăit. Moaștele ei sunt cunoscute pentru că au făcut multe minuni, printre care vindecări de cancer. De aceea, este numită și sfânta cauzelor imposibile. În România a ajuns un fragment al mâinii sale stângi", a explica preotul Ioan Chișărău anul trecut, când moaştele sfintei au fost aduse din nou în Timişoara.
Viața Sfintei Rita de Cascia
Născută în anul 1381 la Raccaporena, în centrul Italiei, sfânta a fost crescută de părinții ei vârstnici și autoritari, care au căsătorit-o împotriva voinței ei cu un tânăr violent și certăreț, Paul Ferdinand. Potrivit legendei, reușește să-l schimbe în bine pe soțul ei, dar într-o zi acesta este ucis de mai vechii săi dușmani. Cei doi copii pe care îi avea cu acesta au jurat răzbunare, și în ciuda eforturilor sfintei nu își schimbă hotărârea. Rita decide atunci să se roage ca Dumnezeu să îi ia la El ca să nu facă rău, iar dorința ei, care este caracterizată drept omenește de neînțeles, este îndeplinită.
Rămasă fără soț și fără copii, bate la poarta mănăstirii călugărițelor augustiniene din Cascia, dar nu este primită. Potrivit legendei, se întoarce în căminul său pustiu și se roagă în continuu sfinților ei protectori, Ioan Botezătorul, Augustin și Nicolae de Tolentino, care îi apar într-o noapte și o conduc înapoi la mănăstire. Acolo, dau la o parte porțile ferecate cu zăvoare și lanțuri și o conduc în mijlocul cape