La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) s-a judecat, vineri, cererea de arestare formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea pe numele şefului Poliţiei Salonta, comisarul Alexandru Roxin, acuzat că ar fi încercat să zădărnicească ancheta într-un dosar de braconaj în care era şi el învinuit.
Procesul a ajuns la Înalta Curte după ce, iniţial, solicitarea de arestare pe 10 de zile a ofiţerului a fost respinsă, joia trecută, de Curtea de Apel Oradea, ca netemeinică şi nelegală, iar procurorii au atacat decizia, prin recurs.
În urma dezbaterilor, judecătorii ÎCCJ au decis să menţină soluţia magistraţilor orădeni, care au stabilit că procurorii nu au probe pentru a susţine acuzaţiile aduse poliţistului.
„Ambele instanţe au constatat că cererea formulată de Parchet este nelegală şi netemeinică. Ce altceva ar mai fi de zis?", a fost reacţia avocatului Răzvan Doseanu, apărătorul ofiţerului.
Aşa cum BIHOREANUL a scris, fără a comunica nimic public, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea l-a reţinut joia trecută, vreme de 24 de ore, pe şeful Poliţiei Salonta, acuzându-l că ar fi încercat să zădărnicească ancheta în care este cercetat sub acuzaţia de braconaj. Roxin e acuzat că a avut un comportament sfidător în timpul cercetărilor, că s-a prezentat cu barbă la expertiza ce urma să stabilească dacă el este cel care apare în pozele făcute braconierilor şi că s-a opus şi recunoaşterii din grup.
A doua zi, învinuitul a fost prezentat Curţii de Apel, care a respins însă propunerea de arestare preventivă apreciind că anchetatorii n-au respectat procedura penală deoarece, după reţinerea ofiţerului şi înainte de întocmirea cererii de arestare, nu l-au audiat pentru a-i aduce la cunoştinţă demersul. În plus, acuzaţiile aduse ofiţerului nu au fost probate, declaraţiile din dosar fiind contradictorii iar acuzarea neîntărită