Consiliul Naţional al Societăţii Civile (CNSC), cu care USL a semnat un acord de principiu, este format din 53 de asociaţii, fundaţii şi sindicate, împreună cu persoana fizică a învăţătoarei Cristiana Anghel, care a făcut greva foamei împotriva măsurilor PDL, dar şi a Uniunii Europene.
Printre revendicările acestei "societăţi civile", cuprinse într-un acord nedefinitiv, de principiu, dar pe care premierul Victor Ponta, preşedintele interimar al PNL Daniel Chiţoiu şi preşedintele PC, Daniel Constantin, şi-au pus semnăturile de avizare, se numără mai multe propuneri faţă de care, intervievaţi de gândul, semnatarii bat în retragere sau susţin că nu le-au semnat.
Liderii USL au negat că aveau cunoştiinţă de revendicările din acord şi că au semnat doar un acord de principiu.
Interviu cu colonelul Dogaru: VEZI AICI TEXTUL Acordului dintre USL şi CNSC şi lista celor 53 de semnatari
"Desfiinţarea structurilor de poliţie politică de tip stalinist şi a instrumentelor politice tip Curtea Constituţională, ANI, DNA, CNSAS" este revendicarea care a stârnit cele mai multe reacţii în spaţiul public. Nimeni nu îşi asumă însă paternitatea ei, nici chiar colonelul (r) Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, structură care pare să fi iniţiat acest acord social, de altfel fiind prima semnatară a documentului.
Dumitru Cojanu, preşedintele Federaţiei Naţionale "Unirea" a Pensionarilor din România, unul dintre cei 53 de membri ai "societăţii civile", a declarat însă pentru gândul că cel care a introdus printre revendicări această frază este chiar Mircea Dogaru.
"Dogaru a trecut acolo desfiinţarea DNA, noi mai mult ne-am gândit aşa, să punem în discuţie funcţionarea instituţiei, dar nu era neapărat vorba de desfiinţare. În principiu nu sunt de acord cu desfiinţarea CCR, DNA şi ANI".
Cojanu mai spune că nu a m