A luat medalie pentru România la box la JO Moscova ‘80, acum antrenează Germania, a doua putere a lumii sportului după SUA!
Întîlnirea cu Valentin Silaghi ( foto dreapta, alături de medicul lotului Germaniei) e o lecţie despre cum poţi accepta viaţa relaxat, “chiar dacă am luat-o mereu de la zero“
De Cătălin Tolontan şi Marian Ursescu
Satul Olimpic e locul unde stau sportivii, antrenorii, medicii şi doar cîţiva oficiali. Asta sună ca o definiţie din pliante.
În realitate, Satul Olimpic este lumea vîrîtă în maşina de spălat a globalizării şi care se încăpăţînează să-şi păstreze propriile culori.
În Sat vezi boxeri din Trinidad antrenîndu- se în garajele de la subsol, în Sat întîlneşti chinezi care zîmbesc şi în Sat treci pe lîngă sportive suedeze... nu mai continuăm fraza.
În Sat e toată lumea acestui mileniu, lume care butonează iPhone-uri, tablete şi tehnologie de pregătire de vîrf şi care continuă să se comporte prietenos, ca nişte oameni cu un alt înţeles al timpului şi al încrederii, precum strămoşii lor din vechile sate africane, scandinave sau mongole.
Uriaşul care le-a distrat pe gimnastele române
Satul e locul unde un uriaş chelios, care tocmai traversa strada împreună cu un neamţ, sare spre gimnastele române care merg agale pe alei.
”Hei, voi concuraţi la haltere, aşa-i?“, le spune uriaşul într-o română cu parfum ardelenesc. Fetele se opresc, încep să rîdă, Sandra Izbaşa îşi întoarce profilul de monedă romană, chiar şi Cătălina Ponor, liderul de vîrstă şi de sobrietate al lotului, zîmbeşte.
Gigantul continuă să se maimuţărească lîngă fete, o alege pe Diana Bulimar, cea mai scundă din lot, ”Serios, voi la ridicarea greutăţilor sînteţi?“, cele mici se prăbuşesc de rîs, normal că omul le cunoaşte, dar scena continuă cîteva secunde, iată definiţia Satului Olimpic!
A participat la 6 Jocuri Olimpic