Rösti dupa Wikipedia, este un fel de mancare elvetian alcatuit în principal din cartofi. Acesta a fost initial un mic dejun comun, dar astazi Rösti elvetian poate fi considerat ca un fel de mancare national. Este servit simplu, iar adesea e insotit de alte feluri de mancare. Zucchini Rösti
Sursa imagine: culoriledinfarfurie.blogspot.ro
Ingrediente:
* 2 dovlecei de marime medie
* 1/2 cana faina
* 1/2 praz taiat fasii subtiri
* 1 ou intre + 1 galbenus
* patrunjel proaspat tocat
* 1 lingurita oregano
* nucsoara macinata
* 1 lingurita de sare
* ulei de masline
Metoda:
Se rad dovlecei pe razatoare mare, se presara cu sare si se lasa 10 minute sa-si lase apa, potrivit culoriledinfarfurie.blogspot.ro.
Dupa aceea se elimina excesul de umezeala, prin stoarcere intr-un prosop curat.
Se pun dovlecei rasi intr-un bol si se adauga pe rand prazul taiat julien, un ou intreg si un galbenus, se condimenteaza cu nucsoara macinata, oregano uscat, patrungel proaspat tacat si la sfarsit se adauga faina.
Se amesteca nu foarte mult, cu o furculita de jos in sus, ca sa nu se inmoaie.
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie teflonata, la foc mediu si cu o lingura se aseaza gramajoare din amestec.
Se rumenesc 3-4 minute pe fiecare parte, apoi se transfera pe un platou cu hartie absorbanta.
Se tin la cald pana la servire.
Se servesc simple sau cu un sos de rosii, sau sos alb cu smantana.
Pofta buna!