Incendiul de vegetaţie de pe versantul din Braşov al Munţilor Făgăraş a izbucnit duminică la prânz, la altitudinea de 1.500 de metri, în zona de pe Valea Sebeşului, între vârful Berevoiescu şi vârful Ţiganu.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja, a declarat, vineri seară,că cei aproximativ 300 de pompieri, pădurari şi voluntari care au intervenit în cursul zilei pentru stingerea incendiului s-au retras de pe Valea Sebeşului, după ce în zonă a plouat timp de trei ore şi jumătate, iar focul a fost stins complet.
"Ne-am retras în seara aceasta. A plouat mai bine de trei ore şi jumătate şi focul a fost stins. Au ars în total circa 10 -12 hectare de vegetaţie uscată", a declarat Sfreja.
Pe versantul din Argeş al Munţilor Făgăraş, însă, cele trei incendii izbucnite în ultimele zile nu au fost stinse, însă focul a scăzut în intensitate, după ce a plouat, a declarat, vineri seară, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, Mădălina Epure.
Aceasta a precizat că incendiul izbucnit în urmă cu aproape o săptămână între Vârful Scara şi Vârful Boia, pe aproximativ trei hectare, este aproape stins, însă în zonă au rămas în continuare silvicultori şi pompieri.
Celelalte două incendii însă, în urmă cărora au ars aproximativ 630 de hectare, se manifestă în continuare.
Reprezentantul ISU Argeş a precizat că pe Vârful Roşu - punctul Groapele a plouat, vineri seară, timp de aproximativ două ore, o parte dintre focare fiind stinse, în timp ce în alte zone focul arde cu flacără sau mocnit, astfel că echipajele de intervenţie au rămas în continuare acolo.
Pe Vârful Netotu - Valea Brătila a plouat timp de aproximativ o jumătate de oră, iar focul nu a fost stins, astfel că nici din acea zonă nu au fost retrase echipajele de intervenţie.
Purtătorul de cuvâ