JO 2012 / Ca să înţelegi civilizaţia Londrei, direcţia din care bate vântul şi din care vin automobilele, ca să admiri London Eye, să pricepi frumuseţea liniilor Palatului Buckingham, ideea de regină şi logica Muzeului Madame Tussaud's, ca să-ţi potrivești ora exactă după celebrul Big Ben şi să faci cursa pentru Observatorul Regal din Greenwich, ai nevoie, poate, de o viaţă. De breakfastul englezesc şi de ceaiul de la ora cinci. JO 2012 / Ca să înţelegi civilizaţia Londrei, direcţia din care bate vântul şi din care vin automobilele, ca să admiri London Eye, să pricepi frumuseţea liniilor Palatului Buckingham, ideea de regină şi logica Muzeului Madame Tussaud's, ca să-ţi potrivești ora exactă după celebrul Big Ben şi să faci cursa pentru Observatorul Regal din Greenwich, ai nevoie, poate, de o viaţă. De breakfastul englezesc şi de ceaiul de la ora cinci.
De joi, şi noi suntem aici, printre cei aproape 70.000 de oameni care au devenit supuşi temporari ai reginei: sportivi (23.500), antrenori şi alţi membri ai delegaţiillor, jurnalişti (28.000), voluntari şi personal auxiliar. Se estimează că vor fi 500.000 de vizitatori în total pe perioada Jocurilor, iar anual 20.000.000 de turişti văd răsăritul şi apusul Soarelui pe malurile Tamisei.
Ce şansă să ai să călătoreşti spre Londra cu un avion al cărui copilot se cheamă Cristian Moarter?! Ăsta e numele săracului om, dar nu s-a întămplat nimic. Câteva turbulenţe, de aer şi de puls, şi atât. După obţinerea protocolară a acreditării, am descoperit Londra fierbinte. 30 de grade Celsius, dacă nu şi ceva peste, parcă ai fi pe plaja de la St. Andrews, acolo unde s-au îndrăgostit Prinţul William şi Kate Middleton.
Ne-am cazat departe de tumultul Londrei, temându-ne de aglomeraţia din metropolă. Pe care am străbătut-o în drum spre casă, timp suficient să aflăm că clădirea MI6 a fost proiectată de un român, la Petts Wo