• Timp de trei zile, in perioada 27 - 29 iulie, iesenii sunt asteptati sa incerce produsele naturale ecologice ale celor 40 de expozanti
Prima editie a Targului BioTraditional din Iasi se va desfasura in gradina Complexului Palas. Timp de trei zile, in perioada 27 - 29 iulie, iesenii sunt asteptati sa incerce produsele naturale ecologice ale celor 40 de expozanti. Acestia au pregatit o gama extinsa de produse, de la preparate din agricultura ecologica si apicultura, dulceturi, gemuri, compoturi, sucuri si siropuri, ceaiuri, cafea, mirodenii, patiserie, brânzeturi, produse din carne, zacusca, dulciuri, vinuri, diverse arome de inghetate pâna la cosmetice, alifii din plante, suplimente nutritive, dispozitive de masaj si produse bio pentru copii. Expozantii le ofera clientilor cele mai bune produse create in propriile gospodarii, dar si in fabricile de profil. Astfel, pentru cei care vor sa bea o bere rece produsa intr-o fabrica cu traditie din judetul Suceava, din produse naturale 100 la suta, expozantii au pregatit trei tipuri din aceasta bautura. "Producem trei sortimente de bere la sticla, Calimani, Suceava si Bermas, si imbuteliem si la pet. Este de remarcat faptul ca folosim o tehnologie clasica, fara aditivi sau conservanti. Berea Calimani are 4,6 la suta alcool, Suceava 4,4 la suta si Bermas 2,2 la suta", a spus unul dintre comercianti.
Pentru cei care vor sa guste din compoturile si dulceturile facute ca la bunica acasa, iesenii au de unde alege. "Avem produse traditionale si folosim tehnologii manuale pentru obtinerea lor. Se fierb la sobe pe lemne, iar procesul de fabricatie pentru un compot este urmatorul: spalam fructul, il punem in borcan, punem 4 linguri de zahar, il umplem cu apa si il fierbem timp de jumatate de ora pana ce se urca fructele sus. Dupa care le punem la sterilizat in niste lazi acoperite. Cele mai cautate sunt