Una-două, arunci câte ceva din frigider - un aliment expirat sau un fel de mâncare gătit de prea multe zile? E păcat: ai investit în ele şi bani, şi muncă. Dacă vrei să schimbi foaia, specialiştii Centrului European al Consumatorilor din România îţi arată cum să nu mai risipeşti mâncarea. Urmează sfaturile lor şi vei face economii considerabile. Una-două, arunci câte ceva din frigider - un aliment expirat sau un fel de mâncare gătit de prea multe zile? E păcat: ai investit în ele şi bani, şi muncă. Dacă vrei să schimbi foaia, specialiştii Centrului European al Consumatorilor din România îţi arată cum să nu mai risipeşti mâncarea. Urmează sfaturile lor şi vei face economii considerabile.
1 Planifică-ţi cumpărăturile Stabileşte meniul pe toată săptămâna. Verifică toate ingredientele pe care le ai în frigider, apoi fă o listă cu ce-ţi mai trebuie şi ia-o cu tine la cumpărături.
2 Nu lua oferte Odată ajuns(ă) la magazin, nu te lăsa cucerit(ă) de oferte, dacă produsele respective nu figurează pe lista ta.
3 Nu merge la cumpărături când ţi-e foame Foamea nu e un bun sfetnic: dacă te laşi manipulat(ă) de ea, vei cumpăra tot ce vezi!
4 Verifică termenele de valabilitate Ia produse care expiră repede doar dacă ştii că vor fi consumate rapid. Pentru celelalte, verifică să aibă un termen de valabilitate cât mai mare sau cumpără-le în ziua în care ai nevoie de ele.
5 Ai grijă de frigider Verifică sistemul de închidere şi temperatura frigiderului. Pentru a rămâne proaspete mai mult timp, alimentele trebuie conservate la 1-5 grade.
6 Păstrează corect alimentele Multe produse alimentare se strică pentru că sunt depozitate de-a valma, în frigider, fără a se ţine cont de instrucţiunile de pe ambalaj.
7 Rearanjează alimentele Când ai cumpărat produse alimentare noi, reorganizează spaţiul de depozitare: aşază în partea din faţă a frigiderului toate pr