Peste 1.000 de lucrători M.A.I. din judeţul Gorj vor fi implicaţi în misiunile asigurare a ordinii şi siguranţei publice cât şi pentru asigurarea pazei secţiilor de votare cu ocazia referendumului.
La nivelul judeţului Gorj, structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor au adoptat toate măsurile pentru a preveni şi combate eventualele fapte de natură contravenţională sau infracţională prevăzute de Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare.
Premergător zilei desfăşurării referendumului, cât şi în ziua referendumului, dispozitivul de siguranţă publică a fost suplimentat, pentru a contracara cu operativitate orice încălcare a legislaţiei în vigoare.
Pentru paza şi protecţia celor 321 de secţii de votare din judeţul Gorj au fost mobilizaţi 390 de poliţişti, 120 de jandarmi, 216 lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj şi 24 de cadre ale altor structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Premergător zilei desfăşurării referendumului, cât şi în ziua referendumului, peste 200 de poliţişti şi jandarmi, vor acţiona în sistem integrat, în vederea asigurării şi menţinerii ordinii şi liniştii publice şi preîntâmpinării unor eventuale evenimente negative.
Pentru data de 29 iulie a.c. – ziua alegerilor pentru referendum – au fost constituite echipe operative de verificare şi/sau cercetare a incidentelor electorale sesizate, alcătuite din specialişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Totodată, au fost constituite rezerve de intervenţie ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj şi ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj, care sunt pregătite să aplice cu fermitate măsurile legale ce se impun în cazul săvârşirii unor fapte care se constituie în contravenţie sau infracţiune.
Pentru prevenirea şi documentarea un