Crin Antonescu admite că a luat parte la discuţiile privind controversatul protocol cu Consiliul Naţional al Societăţii Civile. Sursa: VLAD STĂNESCU
Continuă bâlbâielile pe tema documentului semnat de USL şi de Consiliul Naţional al Societăţii Civile (CNSC).
După ce alaltăieri declara că USL nu a avut nimic împotriva anexei care prevedea desfiinţarea DNA, a ANI şi a CCR, ieri, colonelul în rezervă Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), s-a răzgândit.
Acesta a remis presei un comunicat prin care subliniază USL şi CNSC au semnat doar "un acord de principiu", care "avea ca scop demolarea regimului Băsescu, restabilirea democraţiei constituţionale şi recucerirea libertăţii poporului român".
Mai mult, susţine acesta, "timpul nu le-a permis liderilor USL să-şi exprime poziţia decât la data de 14 iulie". "La mitingul organizat pe 14 iulie, din partea USL ne-a venit un document pe o jumătate de pagină, pentru care am semnat de primire", explică el. Cu doar o zi înainte, acelaşi Dogaru declara cu totul altceva: "Materialul este din ianuarie, l-am discutat cu liderii USL până în luna aprilie, urmând să-l semneze ei atunci. Lista a rămas neschimbată, iar ei l-au semnat, iar o parte din obiective au fost îndeplinite", spunea acesta pentru "Gândul". "Ei au avut patru luni acordul la dispoziţie, l-au semnat şi nu au avut nicio obiecţie".
O posibilă explicaţie a acestei schimbări complete de poziţie ar putea fi faptul că joi, după apariţia în presă a documentului, a avut loc o nouă întâlnire între reprezentanţii USL şi cei ai CNSC, după cum CNSC însăşi anunţă, într-un comunicat de presă.
Copy-paste loveşte şi aici
Contestat sau nu, şi acest document pare să aibă probleme cu ghilimelele. Coaliţia pentru Mediu din România a anunţat ieri că nu a aderat la un asemenea pact, deşi numele său este menţionat