Dispreţul faţă de una dintre cele mai mari valori ale democraţiei - votul popular - nu are limite în România! După ce organizatorii referendumului de mâine au anunţat că vor monta urne mobile chiar şi pe plaje, prin hoteluri sau prin restaurante, am vrut şi noi să vedem dacă românii sunt de acord cu o urnă plasată chiar şi într- o cârciumă de la marginea şanţului! Surprinzător sau nu, patronul unei bodegi dintr-un sat aflat în apropierea Capitalei ne-a dat verde pentru montarea unei urne pe terasa lui! Dispreţul faţă de una dintre cele mai mari valori ale democraţiei - votul popular - nu are limite în România! După ce organizatorii referendumului de mâine au anunţat că vor monta urne mobile chiar şi pe plaje, prin hoteluri sau prin restaurante, am vrut şi noi să vedem dacă românii sunt de acord cu o urnă plasată chiar şi într- o cârciumă de la marginea şanţului! Surprinzător sau nu, patronul unei bodegi dintr-un sat aflat în apropierea Capitalei ne-a dat verde pentru montarea unei urne pe terasa lui!
Deşi părea o misiune foarte grea, aceea de “a monta” o urnă de vot într-o cârciumă, ideea noastră s-a dovedit în cele din urmă floare la ureche! Pentru a părea credibili, ne-am dat drept angajaţi ai Biroului Electoratului Central (n.r. - nu instituţia reală, Biroul Electoral Central), asta după ce ne-am oprit în prima cârciumă pe care am întâlnit-o în cale, undeva lângă satul Gruiu din apropierea Capitalei.
Discuţia dintre noi şi patronul bodegii a fost extrem de scurtă, iar la propunerea noastră, de a aduce o urnă pentru a fi montată pe terasa lui, administratorul n-a ezitat o clipă. “Şi asta înseamnă că trebuie să închid magazinul?”, a fost prima reacţie a patronului.
I-am explicat că trebuie să-l ţină deschis, tocmai aceasta fiind ideea amplasării unei urne, ca sătenii să vină să voteze mâine direct la “botul calului”, la cârciumă, între o bere rece şi-