Avand o aroma inconfundabila, pepenele galben este unul dintre cele mai populare fructe ale sezonului estival.
Bogat in vitamine si minerale, pepenele galben se poate consuma in stare naturala sau sub forma unor preparate culinare sub forma de aperitive, supe, pana la delicioase deserturi.
Cuisine Actuelle va propune un desert usor de realizat, ieftin, care nu necesita coacere si cu nivel caloric redus.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 2 pepeni galbeni;
- 4 capsune;
- 4 linguri de miere necristalizata;
- 1 lingura apa de flori de portocal.
Etapele prepararii:
1. Mixati pulpa pepenelui pentru a obtine un piure fin. Adaugati mierea si apa de flori de portocal.
2. Varsati preparatul intr-un recipient nu prea inalt, dar cu fundul larg, punand la congelator 4 cupe frigorifice. Cand preparatul incepe sa se cristalizeze, amestecati (puteti folosi o furculita), pentru a obtine granule de gheata.
3. Repartizati granita in cupe, decorati cu felii de capsune si serviti imediat.
Pofta buna!
Avand o aroma inconfundabila, pepenele galben este unul dintre cele mai populare fructe ale sezonului estival.
Bogat in vitamine si minerale, pepenele galben se poate consuma in stare naturala sau sub forma unor preparate culinare sub forma de aperitive, supe, pana la delicioase deserturi.
Cuisine Actuelle va propune un desert usor de realizat, ieftin, care nu necesita coacere si cu nivel caloric redus.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 2 pepeni galbeni;
- 4 capsune;
- 4 linguri de miere necristalizata;
- 1 lingura apa de flori de portocal.
Etapele prepararii:
1. Mixati pulpa pepenelui pentru a obtine un piure fin. Adaugati mierea si apa de flori de portocal.
2. V