Oamenii de ştiinţă lucrează din greu pentru a găsi tratamentul pentru SIDA. Totuşi, un bărbat s-a vindecat, însă modul în care s-a întâmplat acest lucru nu poate fi explicat ştiinţific.
Timothy Brown (47 de ani), singurul bolnav de SIDA care se presupune că s-a vindecat consideră că este dovada vie a faptului că această boală poate fi înfrântă.
Cu ocazia celei de-a 19-a Conferinţe internaţionale despre SIDA, care a avut loc loc de curând la Washington, supranumitul „pacient din Berlin" a decis să spună câteva cuvinte depre viaţa lui pentru a-i convinge pe oameni să doneze fonduri pentru finanţarea programelor de cercetare a SIDA.
După ce s-a luptat cu boala 12 ani - a fost diagnosticat în 1995, iar în 2007 nu a mai resimţit infecţie în organism - el spune că „este minunat să te vindeci de infecţia cu HIV (virusul imunodeficienţei umane care declanşează SIDA). Nu mai simt stimulii senzoriali la nivelul picioarelor, dar acum merg mai uşor şi mă simt mai bine. Aproape că nu mai am dureri niciodată, ci doar, uneori, dureri de cap".
Între medicină şi religie
Timothy Ray Brown suferea şi de leucemie, iar medicii au încercat să-l trateze printr-un transplant de măduvă cu celule stem.
Acestea au fost recoltate de la un donator cu o mutaţie genetică rară, care îl făcea rezistent la infectarea cu HIV.
Gena respectivă este întâlnită la o persoană din 100. Transplantul a fost realizat în anul 2006 în Berlin, acesta fiind motivul pentru care bărbatului i s-a spus „pacientul din Berlin".
El a întrerupt tratamentul cu antiretrovirale după transplant şi s-a simţit foarte bine în anii următori.
În jurul subiectului despre vindecare s-a ridicat o aură misterioasă, despre care nu prea vorbeşte nimeni. Totuşi la evenimentul de la Washington jurnaliştii au încercat să-l descoasă pe Timothy.
Acesta a comentat următoarele: „es