Cinci lei maşina şi-un leu de persoană costă intrarea pe "plaja Monte Carlo". De ce se cer bani, nu se ştie exact, probabil chiria pentru perechea de pubele de gunoi şi cea de toalete ecologice. De cele două "servicii" nu se apropie oricum nimeni. Drumurile de pământ le traversezi, de nevoie, ca-n gondolă - cu mult balans şi mai puţini kilometri pe oră decât degete la mâini. În rest manele, grătare, jet ski-uri, manele, toropeală cumplită, apă maro ca pământul de lângă ea şi mai multe manele.
Din Timişoara până pe malul râului Timiş, în comuna Şag, sunt mai puţin de 20 de kilometri, aşa că îţi ia mai mult timp să te obişnuieşti cu atmosfera de la "Monte Carlo" decât să ajungi acolo. Destul de mulţi timişoreni au preferat însă să lase în urmă oraşul, cu tot cu al lui referendum, şi să înlocuiască umbra blocurilor cu cea a copacilor de lângă apă. Alţii, la fel de numeroşi, se vor întoarce să voteze după căderea nopţii, că tot au ocazia să intre la urne până la ora 23.00.
Păreri împărţite
Taberele sunt două şi pe plajă, la fel ca peste tot, plus marja de nehotărâţi. Unii purtători de slip susţin demiterea preşedintelui, alţii spun că nu vor participa la referendum."Nu am votat şi nici nu am de gând să mă duc să votez. Nu mă interesează referendumul. Toţi sunt nişte mincinoşi, nu văd de ce mi-aş da interesul. Îl susţin pe preşedinte din motivul dat de Pleşu: mai bine un berbec decât două gâşte", a declarat timişoreanul Ion Haid, 44 de ani.
"Merg la vot şi voi pune ştampila pe DA. Am ajuns în punctul în care nu avem prea multe de pierdut. Cu sau fără, o să fie cam acelaşi lucru. Sunt două posibilităţi dacă este demis preşedintele, ori va fi mai bine ori va fi mult mai rău. Este pentru prima oară când îmi este foarte greu să îmi fac o părere. Până acum am fost de fiecare dată la vot", a precizat Cristian Ştirbu, 27 de ani, din Timişoara.