Unele Birouri Județene sunt inundate de cereri pentru urna mobilă. În unele localități, numărul de cereri ajunge la un sfert sau o treime din totalul populației. Sursa: EVZ
În județul Olt, peste 10.800 de persoane au solicitat urna mobilă, conform informaţiilor furnizate de preşedintele Biroului Electoral Judeţean Olt, judecătorul Florentina Meşină. În câteva comune, numărul celor care au solicitat urna mobilă este de o treime din totalul populației, dar Florentina Meşină explică acest lucru prin faptul că în anumite localităţi rurale predomină populaţia în vârstă.
O situația similară se întâmplă la Dolj. Un număr de 11.248 de cereri de urnă mobilă au fost primite în județul Dolj până sâmbătă seară, în condițiile în care 588.044 de alegători s-au înscris pe listă, potrivit unei centralizări efectuate de Biroul Electoral Județean Dolj.
Pe locul trei se clasează județul Mehedinți, cu 5 200 de solicitări, către penitenciare, spitale și cămine de nefamiliști. Și în judeţul Botoşani peste 4.000 de cetăţeni cu drept de vot au solicitat urna mobilă.
În Dâmbovița, s-au înregistrat peste 3.600 de cereri pentru urna mobilă au fost înregistrate la nivelul judeţului Dâmboviţa. Dacă în jur de 1000 vin din partea deținuților sau a bolnavilor care vor să voteze, restul de 2600 sunt inexplicabile. ''În urma centralizării, avem, provizoriu, un număr de 3.607 cereri pentru urna mobilă. Cele mai multe cereri sunt de la Penitenciarul Mărgineni - 689 şi de la Spitalul Judeţean Târgovişte - 221'', a declarat, preşedintele BEJ Dâmboviţa, Adriana Motoroiu.
În judeţul Galați, un număr de 2.913 de persoane aflate în imposibilitatea de a se deplasa la secţiile la care sunt arondate şi-au exprimat intenţia de a vota prin intermediul urnei mobile, a anunţat preşedintele Biroului Electoral Judeţean Galaţi, judecătoarea Carmen Radovei. Dintre acestea 30 sunt în muni