Toate femeile şi-au pus cel puţin o dată (cel puțin) una dintre aceste întrebări: de ce se lasă sânii? Trebuie sau nu să port sutien? Dacă fac sport o să am sâni mai fermi? Ce trebuie să fac pentru a preveni lăsarea sânilor? Iată, în sfârșit, răspunsurile! Ni le-a oferit dr. Călin Doboș, chirurg estetician. Toate femeile şi-au pus cel puţin o dată (cel puțin) una dintre aceste întrebări: de ce se lasă sânii? Trebuie sau nu să port sutien? Dacă fac sport o să am sâni mai fermi? Ce trebuie să fac pentru a preveni lăsarea sânilor? Iată, în sfârșit, răspunsurile! Ni le-a oferit dr. Călin Doboș, chirurg estetician.
Pielea - şi implicit sânii, care sunt susținuti de piele - se lasă din cauza gravitaţiei. Fenomenul este inevitabil, doar că, în unele cazuri, se petrece mai devreme, în altele mai târziu. Depinde și de calitatea pielii - unele femei au o piele mai rezistenţă decât altele -, de informaţia genetică, de mărimea sânilor (cu cât sunt mai grei, cu atât mai repede sunt atrași de forța gravitației şi se lasă mai uşor); şi, nu în ultimul rând, intră în joc sarcina, creşterea în greutate... Mai mult, și tentativele de mărire a sânilor prin implant/injectare de grăsime duc la același rezultat: creşterea în volum este urmată de... lăsarea sânilor.
Este un mit fals ideea că sânii sunt susţinuţi de ligamente şi că lăsarea lor nu este condiţionată de calitatea pielii. De fapt, aceste ligamente sunt mult prea slabe, am putea spune rudimentare - adică nu au valoare de susţinere. Totodată, lăsarea pielii nu poate fi influenţată de creme sau tratamente cosmetice - explică dr. Doboş.
Sportul nu ajută la ridicarea sau "tonifirea" sânului. Este falsă concepţia potrivit căreia sânul este legat de muşchi; de fapt, sânul este o anexă a pielii, el alunecă deasupra muşchiului şi asta se poate simţi ori de câte ori sânul este palpat. Sportul creşte tonusul muşchilor, vascu