În ziua REFERENDUMULUI 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, ale cărui rezultate sunt anunţate live de gândul, Poliţia Sibiu face cercetări în două dosare penale privind incidente electorale, într-un caz fiind reclamat primarul municipiului Mediaş, Teodor Neamţu (PDL), că ar fi îndemnat populaţia să nu participe la vot, iar celălalt vizând personalul Serviciului Pieţe, care a reţinut actele unor comercianţi
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia Judeţeană Sibiu, instituţia a fost sesizată, între orele 7.00 şi 17.00, despre şapte incidente electorale, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Cinci dintre incidentele sesizate nu au fost confirmate, iar în două cazuri aspectele sesizate fac obiectul unor dosare penale, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 52 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, republicată", se arată în comunicat.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Sibiu, Luciana Balteş, unul dintre incidente a fost reclamat prin serviciul unic 112, apelantul reclamându-l pe primarul municipiului Mediaş că a îndemnat populaţia să nu participe la vot.
"Este vorba de un apel la 112. Este o sesizare că o persoană, primarul din Mediaş, a venit în piaţă şi a îndemnat populaţia să nu participe la vot. Vom efectua cercetări. Până în prezent, cei audiaţi nu au declarat că l-ar fi văzut pe primar, ci doar că au auzit că s-a întâmplat acest fapt", a declarat Luciana Balteş.
O altă sesizare se referă la faptul că personalul Serviciului Pieţe Sibiu a reţinut actele de identitate ale comercianţilor.
"Este o sesizare venită interinstituţional cum că la Piaţa Cibin personalul de serviciu de la Administrarea Pieţelor a reţinut actele de identitate ale unor comercianţi. Este vorba de şase cărţi de identitate, care nu a