Timişorenii nu s-au înghesuit să voteze în această dimineaţă. Până după ora 10.00, la secţii unde sunt aşteptaţi cel puţin câte o mie de votanţi puseseră ştampila doar câteva zeci. La primele ore ale referendumului au fost prezente în special persoanele vârstnice, care au încercat să evite în acest mod canicula.
"Dimineaţa e mai răcoare. N-am avut niciun fel de problemă, am intrat, am dat buletinele, am semnat, am primit buletinele de vot, am pus ştampila şi am plecat. Personal, votez de fiecare dată. Am votat pentru demitere. A făcut prea multe rele, aşa că e bine să mai vină şi alţii, să încercăm. Cel mai tare m-au deranjat tăierile de salarii, pensii şi închiderile de spitale şi şcoli", a spus Alexandru Datcu, în vârstă de 77 de ani, din Timişoara.
"E mai bine devreme, pentru că ziua bună se cunoaşte de dimineaţă. Nu am întâmpinat niciun fel de problemă. Nu am fost la fiecare tur de scrutin, dar de data asta am ales să vin. E un moment de răscruce, de schimbare. Am votat DA. Nu am neapărat motive. Cred că preşedintele trebuie schimbat", a declarat un timişorean în vârstă de 83 de ani, care nu a dorit să îşi decline identitatea. Zeci dintr-o mie După două ore de la deschiderea urnelor, la secţia de votare 128, de la Liceul Azur (Calea Martirilor), erau împărţite 61 de buletine de vot dintr-un total de 1.700. "Nu am avut dificultăţi. Un fapt mai ieşit din comun este legat de solicitarea urnei mobile mai des decât la alte alegeri. Până acum (ora 9.00 - n.r.), am avut cinci astfel de solicitări. Urna mobilă este transportată la domiciliul celor care nu se pot deplasa, de către doi membri ai comisiei şi un poliţist", a declarat Iulian Ioşchici, preşedintele secţiei amintite. Situaţia era similară şi la secţia 124, din zona Prinţul Turcesc. "Până acum (ora 10.00 - n.r.) au votat 70 de persoane din 1.200. Nu au existat incidente. Prezenţa este similară cu ce