Carnea de porc se va scumpi în perioada următoare, din cauza creşterii preţurilor la cereale, estimează specialiştii din domeniu.
“Preţul la carnea de porc sigur va creşte, pentru că, atât timp cât inputurile sunt pe un trend agresiv crescător, inevitabil ori creşti preţul ori intri în faliment – şi asta nu este o chestie exclusiv românească, ci se petrece la nivel mondial. Atunci când inputurile cresc foarte mult, trebuie să creşti, pentru că altfel dai faliment”, a declarat, vineri, Gabriel Ionescu, coordonator consultanţă, la Agro Manager, informează Agerpres.
Acesta nu a putut să facă o estimare cu privire la procentul cu care ar putea creşte preţul cărnii de porc, însă a precizat că impactul hranei animalului poate ajunge până la 70%.
Carnea de porc se va scumpi în perioada următoare, din cauza creşterii preţurilor la cereale, estimează specialiştii din domeniu.
“Preţul la carnea de porc sigur va creşte, pentru că, atât timp cât inputurile sunt pe un trend agresiv crescător, inevitabil ori creşti preţul ori intri în faliment – şi asta nu este o chestie exclusiv românească, ci se petrece la nivel mondial. Atunci când inputurile cresc foarte mult, trebuie să creşti, pentru că altfel dai faliment”, a declarat, vineri, Gabriel Ionescu, coordonator consultanţă, la Agro Manager, informează Agerpres.
Acesta nu a putut să facă o estimare cu privire la procentul cu care ar putea creşte preţul cărnii de porc, însă a precizat că impactul hranei animalului poate ajunge până la 70%.