Canotorii şi gimnaştii nu au participat la festivitatea de deschidere a JO din cauza programului competiţional, poliştii n-au ratat ocazia însă. Tiristul Alin Moldovan, care intră în concurs luni, a mers totuşi pentru "a găsi un imbold psihic".
Dintre cei 160 de membri ai delegaţiei României la Olimpiada de la Londra, două treimi au ales să participe la ceremonia de deschidere. Nici unul dintre cei 13 poloişti, aflaţi pentru prima dată la o Olimpiadă, nu s-a gîndit vreo clipă să rateze un astfel de eveniment. Ei au gustat din plin privilegiul de a se afla printre eroii momentului, în timpul defilării ţinîndu-se cu toţii de după umeri. "A fost ceva extraordinar! Ne-am bucurat, ne-am distrat", a spus căpitanul Cosmin Radu.
Nu la fel de fericită a fost Elisabeta Lipă, care deja avea un bagaj plin cu nemulţumiri legate de organizare. Şefa delegaţiei române de canotaj, care nu este încîntată de locul în care sînt cazaţi sportivii săi, a plecat de la ceremonie încărcată nervos.
"A fost frumos, dar nimic deosebit. M-am aşteptat la altceva decît pînă acum. Festivitatea mi s-a părut comună, atît cît am putut noi vedea din afara stadionului", a mărturisit Lipă, care a ajuns în cameră abia la ora 4:00 dimineaţa.
"A fost o noapte nebună. O aglomeraţie greu de imaginat, iar autobuzul care trebuia să ne ducă în Sat a mai şi greşit traseul", a mai spus şefa FR Canotaj, pentru care olimpiada cu cea mai frumoasă ceremonie a fost Atena 2004, unde a şi fost portdrapelul României.
Unii pe stadion, alţii la televizor
Printre "tricolorii" care au lipsit de la festivitate s-au numărat canotorii şi gimnaştii, aceştia fiind menajaţi pentru concurs. La fel a decis şi tirista Lucia Mihalache, care a preferat să vadă ceremonia la televizor. "Cred că a fost extraordinar pentru cei aflaţi pe stadion, dar eu am văzut totul la televizor. Nu mi-am permis să pierd