Reprezentanţii PDL Dolj au depus, duminică, până la ora 11.00, un număr de 21 de plângeri penale la Prachetul Judecătoriei Craiova, unele vizând primari care le-ar fi cerut unor localnici datele personale, inclusiv CNP-ul, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Trei dintre plângerile penale îi vizează pe primarii localităţilor Mîrşani, Bistreţ şi Dăbuleni.
Aceştia sunt acuzaţi că ar fi colectat date cu caracter personal ale locuitorilor.
"Oamenii s-au speriat pentru că nu ştiu pentru ce le-au fost cerute datele personale, inclusiv CNP-ul. Datele personale pot fi utilizate pentru urna mobilă sau vot multiplu", a declarat europarlamentarul Marian Jean Marinescu.
Alte 18 plângeri penale au fost depuse împortiva preşedinţiilor unor secţii de votare din judeţ care au acceptat zeci de cereri pentru urna mobilă, în condiţiile în care la alegerile locale din 10 iunie nu a existat niciuna.
La rândul lor, reprezentanţii PSD Dolj susţin că "membrii PDL transmit contestaţie dupa contestaţie, fiind disperaţi de prezenţa oamenilor la vot".
"Până la această oră au formulat 20 de astfel de cereri, motivul invocat fiind lipsa actelor medicale care ar fi trebuit să însoţească urna mobilă, încercând astfel să împiedice exercitarea dreptului la vot. Potrivit art. 2 din Hotărârea BEC nr.11/16.07.2012, urna mobilă poate fi solicitată de persoane netransportabile din cauză de boală sau de invaliditate, care nu se află în instituţii sanitare sau de ocrotire socială, în baza unei cereri depuse la biroul electoral al celei mai apropiate secţii de votare. Precizăm că în hotărârea respectivă nu este specificat faptul că urna mobilă trebuie însoţită de acte medicale", spun reprezentanţii PSD Dolj.
Reprezentanţii PDL Dolj au depus, duminică, până la ora 11.00, un număr de 21 de plângeri penale la Prachetul Judecătoriei Craiova, unele v