*Rareş Dumitrescu a fost foarte aproape de medalia olimpică, dar deciziile arbitrului polonez Rafael Sznajdar l-au destabilizat
După trei ore de concurs în prima parte a zilei, urmează un intermezzo de trei ceasuri. Ca o compresă rece pe fruntea asudată sub masca fierbinte. Rareş alege să rămână în zona sălii. Nu mai pleacă la hotel şi face mişcări de stretching pe ritmul impus de vocea lui Cova. Adoptă aceeaşi tactică abordată şi de Ana Brânză în Beijing. Interiorul se modifică şi cele patru planşe anterioare lasă loc unui piedestal lung.
Rusul Kovalev e îngenuncheat (7-15) de maghiarul Szilaghi şi paşii apăsaţi ai lui Rareş scot la iveală o determinare dusă la extrem. Podul palmei îi transpiră pe mâner ca la primul examen de la juniori, dar mintea-i ordonă să stea focusat. "E mai concentrat ca niciodată, staţi liniştiţi", ne trimite Ana Pascu viziunea sa. Adrenalina începe să se simtă prin aer.
Announcerul sălii îi rosteşte numele precum comentatorii americani din 94. Pune accentual pe Du-mi-TRECI-cu şi galeria tricoloră se deschide în tribune ca o floare de nufăr. Pascu, Badea, Brânză, Morariu, Zalomir, Dobrescu, Gherman, Dolniceanu, Măroiu formează armata din tribune. Ana Pascu stă mai retras. Ochiuzzi poartă cu el spiritul napoletan şi Rareş îl prinde într-o cursă defensivă.
Deciziile arbitrilor l-au scos din ritm
Două decizii, în urma unor probe video, cusute cu aţă albă, îl scot din ritm pe român. Cova sare de pe scaun, dar meciul merge mai departe. Se face 3-5, 3-6, dar tot omul din Cizmă pune avans. 3-7, 4-7 şi 5-8. Italianul gesticulează. Se termină prima repriză cu trei lungimi avans pentru pensinsular şi "macaronarii" din tribune cântă Diego, Diego! Rareş le taie macaroana, (6-8), dar urmează o serie de decizii controversate. Rareş pare uimit, dar continuă. Tabela sclipeşte la 8-12, 9-14 şi ita