Un studiu realizat în Thailanda arată că o cantitate mică de curry consumată pe zi ajută la prevenirea îmbolnăvirii cu diabet.
Studiul a fost făcut pe un eşantion de 240 de persoane adulte prediabetice, care prezentau niveluri ridicate de zahăr în sânge, fapt care ar fi putut conduce la diabet de tipul II. Cele 240 de persoane au consumat zilnic timp de nouă luni o cantitate de curcumină sau o substanţă placebo.
Potrivit medicilor, curcumina este o substanţă prezentă în turmeric, unul dintre ingredientele condimentului curry, este cunoscută pentru proprietăţile sale antiinflamatorii şi este un puternic antioxidant, fiind folositoare în prevenirea unor boli precum cancerul. Rezultatele finale ale studiului publicat de Diabetes Care a arătat că în rândul celor 119 voluntari care au luat zilnic câte şase capsule cu extract de curcumină (250 mg) nu s-a înregistrat niciun caz de diabet de tipul II, spre deosebire de grupul de 116 persoane cărora li s-au administrat capsule placebo, în care s-au înregistrat 19 noi cazuri de diabet.
Cercetătorii cred că efectele antiinflamatorii ale curcuminei contribuie la protecţia beta-celulelor, în timp ce alţi medici care nu au fost implicaţi în acest studiu spun că rezultatele sunt promiţătoare, dar că mai sunt necesare alte studii, pe perioade mai mari, care să confirme aceste rezultate. Până în prezent, s-a stabilit, potrivit mediafax, că schimbarea stilului de viaţă, prin practicarea sportului şi reducerea numărului de calorii zilnic, poate preveni sau întârzia instalarea diabetului de tipul II la persoanele prediabetice.
Un studiu realizat în Thailanda arată că o cantitate mică de curry consumată pe zi ajută la prevenirea îmbolnăvirii cu diabet.
Studiul a fost făcut pe un eşantion de 240 de persoane adulte prediabetice, care prezentau niveluri ridicate de zahăr în sânge, fapt care ar fi pu